Шоколадний кекс
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Шоколадний кекс

Кекси завжди були і будуть на особливому рахунку у кондитерів, адже ця маленька та молодецька солодка випічка вважається втіленням кулінарної майстерності. У зв'язку з цим склалася помилкова думка, що приготувати такі ласощі – досить-таки складний і трудомісткий процес, іноді навіть непідвладний господаркам. Розвіяти цей безглуздий міф з легкістю зможе наш класичний рецепт шоколадних кексів. Класичний він тим, що додавши в тісто різні смакові добавки, такі як крема, сухофрукти, ягоди, горіхи, пряні спеції, Ви з легкістю можете змінювати смакові відтінки. І погодьтеся: солодощі, приготовані власними руками, завжди смачніше покупних, адже в них вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 180 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Какао-порошок - 40 г
  • Борошно - 100
  • Розрихлювач тіста - 3 г
  • Вершки 20% - 70 мл
  • Молоко 3,2% - 120 мл
  • Цукрова пудра - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно з какао і розпушувачем тіста. Попередньо нагріти духовку до 200 ̊С.

  • 02

    Перемішати яйця з цукром та вершковим маслом. Ввести потроху суміш з борошна, какао і розпушувача, потім густі вершки і нарешті молоко.

  • 03

    Перемішати тісто до однорідної маси, не роблячи його дуже щільним.

  • 04

    Форму змастити маслом. Вилити туди тісто на половину висоти, розподілити суміш по формі.

  • 05

    Поставити в духовку: почати випічку при 200 ̊С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру духовки до 150 ̊С і випікати 1 годину 30 хвилин.

  • 06

    Перевірити готовність, протикаючи кекс дерев’яною шпажкою або зубочисткою. вона має виходити чистою. В іншому випадку, випічку продовжити.

  • 07

    Вийняти кекс з форми на решітку. Після охолодження посипати зверху цукровою пудрою.