Кекси завжди були і будуть на особливому рахунку у кондитерів, адже ця маленька та молодецька солодка випічка вважається втіленням кулінарної майстерності. У зв'язку з цим склалася помилкова думка, що приготувати такі ласощі – досить-таки складний і трудомісткий процес, іноді навіть непідвладний господаркам. Розвіяти цей безглуздий міф з легкістю зможе наш класичний рецепт шоколадних кексів. Класичний він тим, що додавши в тісто різні смакові добавки, такі як крема, сухофрукти, ягоди, горіхи, пряні спеції, Ви з легкістю можете змінювати смакові відтінки. І погодьтеся: солодощі, приготовані власними руками, завжди смачніше покупних, адже в них вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних.
Просіяти борошно з какао і розпушувачем тіста. Попередньо нагріти духовку до 200 ̊С.
Перемішати яйця з цукром та вершковим маслом. Ввести потроху суміш з борошна, какао і розпушувача, потім густі вершки і нарешті молоко.
Перемішати тісто до однорідної маси, не роблячи його дуже щільним.
Форму змастити маслом. Вилити туди тісто на половину висоти, розподілити суміш по формі.
Поставити в духовку: почати випічку при 200 ̊С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру духовки до 150 ̊С і випікати 1 годину 30 хвилин.
Перевірити готовність, протикаючи кекс дерев’яною шпажкою або зубочисткою. вона має виходити чистою. В іншому випадку, випічку продовжити.
Вийняти кекс з форми на решітку. Після охолодження посипати зверху цукровою пудрою.