Шоколадний пиріг "Чорне й біле"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Шоколадний пиріг "Чорне й біле"

Якщо життя останнім часом бачиться вам чорно-білим, як старе сумне кіно, треба терміново піднімати собі настрій. Є перевірений спосіб - приготуйте ось цей шоколадний торт. Незважаючи на те, що він також чорно-білий, він все ж подарує вам бурю яскравих емоцій. По-перше, сам по собі процес готування - це маленьке диво з перетворенням окремих нічим не примітних продуктів на витвір кулінарного мистецтва, а по-друге, що ще може подарувати вам таку дитячу непідробну радість, як поїдання шоколадного торта з найніжнішим кремом! Отже, за справу!

Інгредієнти

  • Чорний шоколад - 100 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 130 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 70 г
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Сіль - дрібка
  • Маскарпоне - 250 г
  • Ванільний цукор - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад розламати на часточки, масло порізати на шматочки. На водяній бані розтопити масло з шоколадом до однорідності.

  • 02

    Яйця (2 шт.) збити з цукром (100 г.) до стану густого крему (збивати приблизно 6-8 хвилин).

  • 03

    Не припиняючи збивання, поступово ввести розтоплений з маслом шоколад.

  • 04

    Після перевести міксер на максимальну швидкість і поступово просіяти в ємність борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Продовжити збивати, поки тісто не стане однорідним.

  • 05

    В окремому посуді з'єднати маскарпоне з яйцем, рештою цукру і ванільним цукром і також збити все до однорідності.

  • 06

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 07

    Роз'ємну форму застелити пергаментним папером і викласти половину шоколадного тіста.

  • 08

    Наступним шаром викласти начинку з маскарпоне.

  • 09

    Накрити шаром решти шоколадного тіста.

  • 10

    Злегка перемішати шари тонкою дерев'яною паличкою.

  • 11

    Поставити форму з пирогом в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин, готовність перевірти дерев'яною паличкою.

  • 12

    Готовий пиріг дістати з духовки, дати йому трохи охолонути і зняти бортики. Можна прикрасити виріб, посипавши його цукровою пудрою або поливши шоколадною глазур'ю.