Якщо життя останнім часом бачиться вам чорно-білим, як старе сумне кіно, треба терміново піднімати собі настрій. Є перевірений спосіб - приготуйте ось цей шоколадний торт. Незважаючи на те, що він також чорно-білий, він все ж подарує вам бурю яскравих емоцій. По-перше, сам по собі процес готування - це маленьке диво з перетворенням окремих нічим не примітних продуктів на витвір кулінарного мистецтва, а по-друге, що ще може подарувати вам таку дитячу непідробну радість, як поїдання шоколадного торта з найніжнішим кремом! Отже, за справу!
Шоколад розламати на часточки, масло порізати на шматочки. На водяній бані розтопити масло з шоколадом до однорідності.
Яйця (2 шт.) збити з цукром (100 г.) до стану густого крему (збивати приблизно 6-8 хвилин).
Не припиняючи збивання, поступово ввести розтоплений з маслом шоколад.
Після перевести міксер на максимальну швидкість і поступово просіяти в ємність борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Продовжити збивати, поки тісто не стане однорідним.
В окремому посуді з'єднати маскарпоне з яйцем, рештою цукру і ванільним цукром і також збити все до однорідності.
Духовку розігріти до 180°C.
Роз'ємну форму застелити пергаментним папером і викласти половину шоколадного тіста.
Наступним шаром викласти начинку з маскарпоне.
Накрити шаром решти шоколадного тіста.
Злегка перемішати шари тонкою дерев'яною паличкою.
Поставити форму з пирогом в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин, готовність перевірти дерев'яною паличкою.
Готовий пиріг дістати з духовки, дати йому трохи охолонути і зняти бортики. Можна прикрасити виріб, посипавши його цукровою пудрою або поливши шоколадною глазур'ю.