Млинці - домашні, апетитні, "мамині" - люблять всі. Однак, при всіх перевагах страви, вона все ж таки залишається доволі буденною. А от якщо додати до млинців трохи шоколаду, вони вмить перетворюються на більш вишукане частування, яке цілком можна запропонувати не тільки до сімейного сніданку, але і на романтичну вечерю. Особливо якщо полити готові млинці розтопленим на водяній бані шоколадом, подати їх зі збитими вершками або кулькою морозива - тут вже справа за вами. Головне, що вони у будь-якому випадку слугуватимуть чудовою основою для ситного десерта.
Шоколад поламайте не шматочки, викладіть у велику миску та нагрівайте на водяній бані.
Коли шоколад розтопиться, влийте молоко і ретельно перемішайте. Зніміть з вогню. Остудіть.
Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і какао, перемішайте.
Поступово введіть просіяне борошно і крохмаль, перемішайте, щоб не було грудочок, після чого злегка збийте тісто вінчиком або міксером.
Соду погасіть в оцеті, введіть до тіста, добре перемішайте. Дайте тісту постояти приблизно 20 хвилин.
Прогрійте сковороду і, кожного разу піливаючи до неї рослинної оліїї, смажте млинці.