Шоколадні млинці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Шоколадні млинці

Млинці - домашні, апетитні, "мамині" - люблять всі. Однак, при всіх перевагах страви, вона все ж таки залишається доволі буденною. А от якщо додати до млинців трохи шоколаду, вони вмить перетворюються на більш вишукане частування, яке цілком можна запропонувати не тільки до сімейного сніданку, але і на романтичну вечерю. Особливо якщо полити готові млинці розтопленим на водяній бані шоколадом, подати їх зі збитими вершками або кулькою морозива - тут вже справа за вами. Головне, що вони у будь-якому випадку слугуватимуть чудовою основою для ситного десерта.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Какао-порошок - 2 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Молоко - 0,5 л
  • Мука - 10 ст.л. (з гіркою)
  • Картопляний крохмаль - 3 ст.л. (з гіркою)
  • Чорний шоколад - 50 г
  • Сода - 0,5 ч.л.
  • Оцет - 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія для смаження - 10 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад поламайте не шматочки, викладіть у велику миску та нагрівайте на водяній бані.

  • 02

    Коли шоколад розтопиться, влийте молоко і ретельно перемішайте. Зніміть з вогню. Остудіть.

  • 03

    Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і какао, перемішайте.

  • 04

    Поступово введіть просіяне борошно і крохмаль, перемішайте, щоб не було грудочок, після чого злегка збийте тісто вінчиком або міксером.

  • 05

    Соду погасіть в оцеті, введіть до тіста, добре перемішайте. Дайте тісту постояти приблизно 20 хвилин.

  • 06

    Прогрійте сковороду і, кожного разу піливаючи до неї рослинної оліїї, смажте млинці.