Шоколадно-мигдалевий пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Шоколадно-мигдалевий пиріг

Спробуйте цей пиріг, що поєднує в собі відразу два приголомшливих смакових відтінки: мигдалевий і шоколадний. До речі, мигдаль, крім іншого, ще й надає випічці рихлості і розсипчастості, тому тісто на його основі завжди особливо вдале. Прикрасити цей пиріг можна на свій смак: наприклад, для посипки використовуйте не тільки какао, але і цукрову пудру. Мигдаль очищати також не обов'язково. А можна обійтися і зовсім без нього, а використовувати для декорування невеликі фігурні шоколадні цукерки. Загалом, печіть, творіть і фантазуйте!

Інгредієнти

  • Яйця - 5 шт.
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Чорний шоколад - 100 г
  • Мигдаль - 100 г
  • Крохмаль - 100 г
  • Сіль - дрібка
  • Вершкове масло - 50 г + ще трохи для змащення форми
  • Какао (для посипки) - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль (75 г.) змолоти блендером або кавомолкою в борошно. Решту цілих горішків відкласти для оздоблення.

  • 02

    Половину плитки шоколаду розламати на шматочки і розтопити на водяній бані, остудити.

  • 03

    Духовку розігріти до 180°C.

  • 04

    У мисці з'єднати яйця, цукрову пудру (125 г.), ванільний цукор і сіль і все добре збити.

  • 05

    Влити остиглий розтоплений шоколад і продовжити збивання.

  • 06

    Невеликими порціями ввести просіяний крохмаль і мигдалеве борошно, акуратно перемішати тісто і наповнити ним змащену вершковим маслом форму. Випікати пиріг у розігрітій духовці близько 45 хвилин. Остудити на решітці.

  • 07

    Для глазурі розтопити решту шоколаду і вершкове масло, ввести решту цукрової пудри, влити трохи води і прогріти все на невеликому вогні, помішуючи, довівши однорідного стану.

  • 08

    Отриманою глазур'ю змастити пиріг зверху і з боків. Посипати какао, пропустивши його через сито.

  • 09

    У каструльці довести трохи води до кипіння і на 1 хвилину занурити в неї мигдаль. Потім вийняти його шумівкою і викласти на пласку тарілку. Очистити мигдаль від оболонки, натискаючи на ядро пальцями. Після покласти мигдаль в холодну воду, промити, викласти на деко і підсушити в духовці при 60°C приблизно 5 хвилин. Очищеним мигдалем прикрасити пиріг при подачі.