Шоколадно-лимонний торт
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Шоколадно-лимонний торт

Шоколадно-лимонний торт можна назвати слабким місцем кожного. Адже його надзвичайний, чарівний і казковий смак полонить серце і душу будь-якого гурмана. Цей десерт може стати чим завгодно - вашою музою, ліками від поганого настрою, синоптиком, який дає тільки хороші прогнози погоди, палітрою з яскравими фарбами і просто ласощами. Торт стане відмінною прикрасою святкового столу або ж запросто зробить зі звичайного буднього дня вихідний. Готувати такі ласощі - суцільне задоволення. Плюс до всього, торт має ще й корисні властивості завдяки мигдалю. Порадуйте себе довгими холодними вечорами. А лимонно-шоколадний торт легко вам у цьому допоможе.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Вершкове масло - 75 г
  • Какао-порошок - 20 г
  • Мигдаль - 30 г
  • Борошно - 100-150 г
  • Вершки 33-35% - 150 мл
  • Лимон - 2 шт.
  • Чорний шоколад для оздоблення - 50 г

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль подрібнити в блендері

  • 02

    Одне яйце і 50 г. цукру з'єднати і збити.

  • 03

    Додати розм'якшене вершкове масло і ще раз збити.

  • 04

    Ввести подрібнений мигдаль і все добре перемішати.

  • 05

    До цієї маси через сито просіяти какао і борошно, замісити м'яке некруте тісто.

  • 06

    Форму змастити маслом, викласти до неї тісто, розподілити його по дну і бокам, виклавши невеликі бортики.

  • 07

    Натягнути на форму харчову плівку і поставити до холодильника на 30 хвилин. Тим часом нагріти духовку до 180°C.

  • 08

    Після закінчення часу плівку прибрати, на тісто викласти пергаментний папір, висипати зверху приблизно склянку квасолі або гороху (для того, щоб під час випікання тісто не здувалося). Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин. Остудити.

  • 09

    Для начинки з лимонів зняти цедру за допомогою дрібної терки або спеціального ножа. Потім вичавити з них сік (всього знадобиться близько 100 мл. соку).

  • 10

    В одного яйця відділити жовток від білка (білок не знадобиться). Збити 4 яйця і один жовток із 150 г. цукру, ввести вершки і продовжувати збивати. Додати лимонний сік і цедру, все добре перемішати.

  • 11

    Влити отриману начинку на вистиглий шоколадний корж (начинка здаватиметься рідкою, але після випікання вона загустішає). Випікати у розігрітій до 180°C духовці 40-45 хвилин. Остудити.

  • 12

    Для оздоблення шоколад натерти на середній або дрібній терці і посипати торт отриманою крихтою.