Шоколадно-банановий торт з пряників
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Шоколадно-банановий торт з пряників

Одна думка про приготування домашніх тортиків вселяє в Вас невпевненість? Відкиньте страхи, адже перед Вами простий рецепт смачного десерту – шоколадно-банановий торт з пряників. Займе приготування мінімум часу, а результат Вас приємно здивує. Оскільки основу тортика складають пряники, він готується без випічки. Достатньо лише його зібрати та відправити у холодильник не менше, ніж на добу. Просочившись кремом, торт стає дуже ніжним і тане в роті. Ніхто й не здогадається, що цей пряниковий торт не випікався в духовці. Незвично, в міру солодко, пальчики оближите. Прикрасити десерт можна також подрібненими волоськими горішками і какао-порошком. Приємного чаювання.

Інгредієнти

  • Пряники шоколадні - 250 г.
  • Сметана - за смаком
  • Банани - 1,5 шт.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Шоколад - за смаком
  • Какао-порошок - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Кожен пряник розрізати на три частини вздовж. Банани очистити і нарізати кружечками поперек плоду.

  • 02

    Для приготування крему в миску зі сметаною додати какао-порошок і цукор, збити міксером до збільшення обсягу в 1,5 рази, крем повинен бути густим.

  • 03

    Викласти на велику тарілку пряники, порожнечі між ними заповнити пряниковою крихтою, змастити перший нижній шар пряників приготованим кремом, викласти банани, їх також змастити кремом. Повторити таким чином кілька разів шари пряників, крему і бананів, поки не закінчаться інгредієнти.

  • 04

    Наприкінці присипати зверху торт тертим шоколадом, поставити в холодильник на добу.