Швидка, нескладна в приготуванні бутербродна паста з бананів і шоколаду. Смак пасти - банановий з шоколадним присмаком, структура - легка, пружиниста. Після охолодження паста добре тримає форму, не розпливається. Для приготування пасти краще використовувати дуже стиглі банани. Апельсиновий сік можна приготувати, віджавши сік одного маленького апельсина. Кількість цукру може змінюватися. У цьому питанні краще довіритися своєму смаку. До шоколадно-бананової пасти прекрасно підійде хрусткий хліб або крекерне печиво, а можна намазувати пасту на булочку або на свіжий хліб. Якщо змішати приготовану пасту з кисломолочним сиром - вийде смачний, оригінальний десерт, можна додати її в мафіни.
Банани очистити, скласти в каструлю або ківш і розім'яти в пюре.
Потім каструлю поставити на невеликий вогонь, додати сік і цукор. Розмішати і варити так близько 5 хвилин.
Шоколад поламати на шматочки і додати в кухлик. Варити, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
Зняти з вогню, розлити по баночках. Остудити і прибрати в холодильник (термін зберігання не більше 2-х тижнів).