Шоколадна кава
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Шоколадна кава

Фанати кави, рецепт для Вас. Мабуть, чашечка запашної кави - прикмета нашого часу. Якби існував музей кулінарних ароматів, кава була б там на одному з самих почесних місць, бо її аромат улюблений для величезної кількісті землян. Рецептів приготування кави величезна кількість, що дуже радує любителів цього самого популярного і відомого ще з 6-го століття напою. Нехай фахівці сперечаються про його користь і шкоду, а ми тим часом будемо насолоджуватися, без зловживання звичайно, цим божественним напоєм бадьорості. Скористайтеся запропонованим рецептом і приготуйте шоколадну каву. Це напій, в якому зварена кава - лише один із інгредієнтів, але це дуже смачно і ароматно.

Інгредієнти

  • Цукор - 60 г.
  • Вода - 450 мл.
  • Какао-порошок - 45 г.
  • Молоко - 125 мл.
  • Вершки - 125 мл.
  • Ессенція ванільна - 5 г.
  • Кава чорна - 500 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цукор змішати з какао-порошком, додати дрібку солі, влити гарячу воду. Перемішати до однорідної консистенції.

  • 02

    Додати в загальну суміш вершки і молоко, ванільну есенцію і зварену каву.

  • 03

    Всю суміш ретельно перемішати, охолодити і розлити по чашках.