Шоколадна піца
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Шоколадна піца

Всі ми звикли асоціювати піцу з тонким хрустким коржем і щедрою начинкою з копченої ковбаски, соковитих томатів і сиру, що тягнеться. На жаль чи на щастя, ми дещо зруйнуємо Ваші звичні уявлення і поспішаємо запропонувати сміливу і дуже оригінальну варіацію цієї популярної італійської страви, від якої не відмовиться жоден ласун – шоколадну піцу з бананами. Це, мабуть, той варіант солодкої домашньої випічки, який зможе приємно здивувати рідних і порадувати гостей, особливо тих, хто звик до стандартних класичних пірогів і тортиків. Не дивлячись на те, що шоколадна піца має якусь схожість з пирогом, вона ніколи не набридне і, вже тим більше, не стане буденною.

Інгредієнти

  • Вода - 50 мл
  • Пекарські дріжджі - 40 г
  • Борошно - 1 кг
  • Сіль - 30 г
  • Яйце - 11 шт.
  • Масло вершкове - 900 г
  • Какао-порошок - 170 г
  • Вершки 20% - 200 мл
  • Шоколад чорний - 400 г
  • Цукор - 250 г
  • Банан - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    З води, борошна, пекарських дріжджів, солі, частини цукру (90 г), яєць, частини масла (700 г) і третини какао-порошку приготувати тісто. Для цього потрібно змішати борошно з яйцями, цукром, сіллю і дріжджами. Далі необхідно вимісити міксером і додати вершкове масло. Продовжувати збивати, поки тісто не почне відділятися від стінок посудини і не стане гладким і еластичним, але у той же час щільним і міцним. Наприкінці ввести яєчні жовтки.

  • 02

    Залишити тісто на півтори години.

  • 03

    Розкачати це тісто як для піци і дати підійти на деку.

  • 04

    Посипати тісто цукром, какао-порошком і невеликими шматочками масла. Випікати в духовці при 170 ̊С протягом приблизно 25-30 хвилин.

  • 05

    Напіввипечений виріб збризнути вершками. Як тільки суміш почне танути, посипати піцу подрібненим шоколадом. Знову поставити в піч і випікати 1 хвилину.

  • 06

    Прикрасити нарізаними бананами.