Всі ми звикли асоціювати піцу з тонким хрустким коржем і щедрою начинкою з копченої ковбаски, соковитих томатів і сиру, що тягнеться. На жаль чи на щастя, ми дещо зруйнуємо Ваші звичні уявлення і поспішаємо запропонувати сміливу і дуже оригінальну варіацію цієї популярної італійської страви, від якої не відмовиться жоден ласун – шоколадну піцу з бананами. Це, мабуть, той варіант солодкої домашньої випічки, який зможе приємно здивувати рідних і порадувати гостей, особливо тих, хто звик до стандартних класичних пірогів і тортиків. Не дивлячись на те, що шоколадна піца має якусь схожість з пирогом, вона ніколи не набридне і, вже тим більше, не стане буденною.
З води, борошна, пекарських дріжджів, солі, частини цукру (90 г), яєць, частини масла (700 г) і третини какао-порошку приготувати тісто. Для цього потрібно змішати борошно з яйцями, цукром, сіллю і дріжджами. Далі необхідно вимісити міксером і додати вершкове масло. Продовжувати збивати, поки тісто не почне відділятися від стінок посудини і не стане гладким і еластичним, але у той же час щільним і міцним. Наприкінці ввести яєчні жовтки.
Залишити тісто на півтори години.
Розкачати це тісто як для піци і дати підійти на деку.
Посипати тісто цукром, какао-порошком і невеликими шматочками масла. Випікати в духовці при 170 ̊С протягом приблизно 25-30 хвилин.
Напіввипечений виріб збризнути вершками. Як тільки суміш почне танути, посипати піцу подрібненим шоколадом. Знову поставити в піч і випікати 1 хвилину.
Прикрасити нарізаними бананами.