Шарлотка дитяча
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Шарлотка дитяча

Не секрет, що всі діти просто обожнюють солодощі. Величезне різноманіття кондитерських виробів в магазині представлено на будь-який смак і гаманець, проте більшість з них містять шкідливі добавки, барвники, штучні ароматизатори і підсилювачі смаку. Будь-яка мати бажає захистити своїх дітей від вживання подібних солодощів. Чудовою альтернативою магазинним тортикам і тістечкам стане домашня шарлотка – ароматний солодкий пиріг з яблук. Ваші діти будуть у захваті від такої смакоти. До того ж, бісквітне тісто для шарлотки готується просто і швидко. Навіть кулінари-початківці з легкістю впораються з цією нехитрою випічкою. А головне, що шарлотка ще й корисна, адже яблука містять багато вітамінів.

Інгредієнти

  • Цукор - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Родзинки - 30 г.
  • Яблука - 1 шт.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Сода - 2 г.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Відділити жовтки від білків. Білки збити в мисці разом з цукром, влити жовтки, ще раз збити. Обережно ввести муку в суміш, постійно збиваючи. Додати соду погашену лимонним соком. Ретельно вимісити.

  • 02

    Яблука очистити і нарізати часточками. Змастити форму для випікання маслом, на дно викласти родзинки і яблучні часточки, залити тістом. Поставити форму в духовку, випікати при температурі 200°C, до готовності.

  • 03

    Присипати готову шарлотку цукровою пудрою, прикрасити будь-яким декором за бажанням.