Шарлотка - це більш простий варіант пирога. Багато чоловіків, які не дуже вміють готувати, шарлотку роблять з легкістю. Прийшла до нас ця страва з Франції, французи ж, власне, ідею взяли із звичайного англійського пудингу. З роками вони стали додавати різні інгредієнти і експериментувати з цією стравою, а в результаті ми отримали рецепт нескладного пирога. Подають шарлотку теплою, до неї часто додають морозиво або солодкий соус. Начинку можна змінювати залежно від сезону фруктів, які поспіють. А взимку можна використовувати консервовані фрукти. Тобто, готувати цей простий пиріг можна цілий рік.
Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої білої маси.
Акуратно перемішати з жовтками і просіяним борошном, додати корицю і розпушувач для тіста.
Яблука очистити і нарізати тонкими скибочками.
У змащену олією форму викласти частину тіста, рівномірно викласти яблука і покрити тістом, що залишилось.
Випікати в духовці 20-35 хвилин при температурі 180°C до утворення світло-коричневої скоринки.
Коли шарлотка охолоне, обережно вийняти з форми. При подачі посипати цукровою пудрою.