Севіче з гребінців з овочами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Севіче з гребінців з овочами

Севіче - це страва з риби або морепродуктів. Його батьківщиною по праву вважається Перу. Ця страва стала поширеною в багатьох кухнях латиноамериканських країн. Оригінальний рецепт севіче являє собою дрібно нарізану сиру рибу різних сортів, яку маринують приблизно 15 хвилин у соку лайма. Завдяки лимонній кислоті в соку лайма відбувається денатурація білків, що містяться в рибі. У запропонованому рецепті севіче готується з морських гребінців, що мають високу дієтичну репутацію. Гребінець майже цілком складається з легкозасвоюваного білка. Із морських гребінців севіче виходить дуже ніжним.

Інгредієнти

  • Гребінці морські - 200 г.
  • Лимони - 2 шт.
  • Кінза - 20 г.
  • Часник - 2 шт.
  • Імбир - 20 г.
  • Соус соєвий - 15 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія кунжутна - 2 ч. л.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Перець чилі червоний - 1 шт.
  • Помідори черрі - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Гребінці нарізати шматочками. Викласти в тарілку, рівномірно розподілити одним шаром. Помідори нарізати часточками.

  • 02

    Перець чилі очистити від насіння, нарізати кільцями, викласти в миску. Болгарський перець нарізати шматочками, додати в цю ж миску. Додати сіль, соєвий соус, влити оливкову і кунжутну олії. Натерти в миску імбир, додати чорний мелений перець, додати сік лимона і подрібнений часник. Перемішати.

  • 03

    На гребінці викласти помідори, перемішати їх з гребінцями, зверху вилити заправку.