Здобні булочки
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Здобні булочки

Що може бути смачніше домашньої здобної випічки?! Як вона смачно пахне: аромат здоби, кориці, свіжого ще гарячого тіста... Не встиг ще відкрити дверцята духовки, а звідти вже йде насичений аромат і заповнює всю кухню. Це мова саме про ті булочки, які ми вам хочемо запропонувати. Вони дуже м'які, смачні й ароматні. Відмінний варіант, щоб випити теплого чаю з цими плюшками, коли на вулиці холодно і сиро. Але також їх можна і брати з собою на роботу, щоб перекусити. Або упакувати дітям до школи. Ці булочки додадуть вам багато сил та піднімуть настрій, навіть якщо за вікном осінь. Порадуйте себе приємним смаком дитинства!

Інгредієнти

  • Молоко - 500 г.
  • Масло кисло-вершкове - 200 г.
  • Борошно - 1200 г.
  • Дріжджі сухі - 11 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У теплому молоці розчинити дріжджі, додати половину борошна, розмішати.

  • 02

    Поставити в тепле місце на 30 хвилин. Додати цукор, розм'якшене масло, яйця, після чого перемішати. Додати решту борошна і знову перемішати. Тісто не повинно прилипати до рук, але і не повинно бути крутим.

  • 03

    Тісто поставити на годину в тепле місце, потім розділити на 3 частини (щоб зручніше було розкочувати). Кожну частину розкачати завтовшки близько 3-4 мм., посипати цукром (можна з корицею або маком).

  • 04

    Згорнути в рулет, нарізати рулет на шматочки шириною близько 3-4 см. У кожному шматочку зробити надріз, не доходячи до кінця - вивернути. Деко змастити олією або застелити папером для випічки.

  • 05

    Викласти булочки, дати їм трохи (близько 20 хвилин) постояти. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 25-30 хвилин.