Існує безліч рецептів страв з помідорами, а от фаршированих сардинами вам напевно не зустрічалося. Здавалося б, ну нічого складного, але така закуска запам'ятається усім гостям надовго і запросто підвищить ваш кулінарний авторитет серед них. Перелік інгредієнтів страви характеризується своєю доступністю і універсальністю. Особливо в сезон дозрівання таких прекрасних дарів природи, як помідори, тому було б дурістю не поекспериментувати з ними. Крім того, така закуска прикрасить будь-який святковий стіл своїм яскраво-червоним кольором, що обов'язково притягне до неї увагу і внесе в звичайні страви нові смакові враження.
Помідори помити, знизу на шкірці зробити невеликий хрестоподібний надріз, занурити на 10 секунд в окріп. Обдати холодною водою, акуратно очистити від шкірки, зрізати зверху "кришку". Видалити м'якоть.
З консервів злити олію, сардини розім'яти. Цибулю-шалот почистити, дрібно посікти. Перемішати сардини з яйцем, цибулею і панірувальними сухарями. Приправити лимонним соком, сіллю і перцем.
Акуратно начинити помідори. Накрити "кришкою", викласти у форму для запікання, готувати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 10-12 хвилин.
Зелень помити, почистити, викласти на тарілку. Покласти зверху фаршировані помідори, подавати до столу.