Салат із сьомгою можна віднести до делікатесних страв. Він легкий, барвистий і дуже смачний. Підходить як для буднів, так і для свят. Всі компоненти гармонійно поєднуються в ньому. Дуже важливо в цьому салаті вибрати смачну сьомгу. Замість сьомги можна використовувати будь-яку солону червону рибу: форель, горбушу, кету. У будь-якому випадку, червона риба в цьому салаті розкриє весь свій гастрономічний потенціал. Відносно яєць: в салат можна класти як перепелині, так і курячі яйця, посилаючись на свій власний смак. Але при цьому варто пам'ятати, що перепелині яйця значно корисніше для нашого організму.
Салат промити, викласти на паперовий рушник, просушити.
Яйця відварити в киплячій воді протягом 3-4 хвилин, потім відразу ж опустити в холодну воду, яйця повинні повністю охолонути. Після, очистити яйця і розрізати кожне на дві частини.
Помідори промити, розрізати кожен помідор на чотири частини, присипати помідори сіллю.
Петрушку промити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику.
Змішати в блендері лимонний сік, оливкову олію і петрушку, подрібнити до однорідної маси, після посолити і поперчити за смаком.
На тарілку викласти гірку порваного руками салату, викласти зверху на нього нарізану на шматочки рибу, додати помідори і яйця, викласти підсмажені на оливковій олії грінки, заправити соусом з блендера.