Салат з крабами і грибами - це дуже смачний, соковитий салат, гідний будь-якого святкового столу. Він цілком може замінити всіма улюблений салат «Олів'є». Обидва практично однакові по часу, який витрачається на їх приготування і за кількістю компонентів. При приготуванні салату не варто замінювати справжнє крабове м'ясо крабовими паличками, в яких, як відомо, немає крабів. Це тільки може зіпсувати його смак. Із грибів підійдуть будь-які: білі, печериці, маслюки та інші. Цей салат не відноситься до дієтичних салатів, так як є дуже ситним. Із напоїв до нього зазвичай подають біле сухе вино.
Відварити картоплю в киплячій підсоленій воді, до готовності. Після чого остудити і нарізати кубиками.
Гриби відварити, печериці нарізати половинками, білі гриби дрібно нарізати.
Шинку, крабове м'ясо і солодкий перець нашаткувати.
Збити міксером суміш майонезу та лимонного соку, додати також білі гриби, посолити і поперчити за смаком.
Змішати в мисці всі інгредієнти, заправити приготовленим соусом.