Салат з капусти з кунжутом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 15 хв

Салат з капусти з кунжутом

Страва, незаміннеа для тих, хто рахує калорії, і тих, хто дотримується здорового харчування. Простий вітамінний салатик, дуже корисний у весняний період під час авітамінозу. Включайте частіше в свій раціон подібні салати, адже капуста - незамінне джерело багатьох вітамінів і мікроелементів, містить багато харчових волокон і, що найприємніше, доступна завжди! У свою чергу, не потрібно забувати і про моркву. Вона містить каротин і провітаміни, які просто необхідні для організму будь-якої людини. Насіння кунжуту наповнюють вас енергією, адже дана рослина дивовижна - її насіння несуть в собі нове життя, пробиваються до сонця і ростуть, долаючи безліч труднощів, тому її корисність і поживність не ставиться під сумнів. Серцевина яблука доповнює вітамінний букет даної страви своєю соковитістю і ніжністю, адже це таблетка мало не від усіх хвороб.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 250 г
  • Морква - 150 г
  • Селера - 100 г
  • Яблуко - 100 г
  • Яблучний оцет - 45 мл
  • Кунжутна олія - 35 мл
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кунжут - 10 г
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 5 г

Етапи приготування

  • 01

    Капусту нашаткувати.

  • 02

    Моркву очистити і натерти на крупній тертці.

  • 03

    Декілька стеблин селери нарізати тонкими скибочками.

  • 04

    Яблуко очистити від шкірки і серцевини і нарізати невеликими шматочками.

  • 05

    Всі овочі скласти в миску.

  • 06

    Всі інгредієнти заправки (олію, сіль, цукор, перець) з'єднати та інтенсивно перемішати до однорідної емульсії.

  • 07

    Додати в салат заправку і перемішати. При подачі посипати насінням кунжуту.