Дуже смачний, легкий і ситний салат з м'яса кальмара, шинки, грибів і цибулі. Характеризується відмінними смаковими та поживними якостями, швидкістю приготування і доступністю продуктів. Мариновані печериці надають страві невелику кислоту, підкреслюючи смак всіх інгредієнтів. М'ясо кальмара - дієтичний продукт, який містить корисні жирні кислоти і білок, легко засвоювані організмом. Таурин, що знаходиться в кальмарі, зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Йод корисний для щитовидної залози, а селен і вітамін Е виводять з організму важкі метали.
Ретельно промити кальмари під холодною водою, відварити в киплячій воді до готовності, після чого остудити і нарізати тонкою соломкою.
Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати, обсмажити її на розігрітій сковороді в оливковій олії разом із морквою.
Шинку і мариновані гриби нарізати тонкою соломкою.
Змішати в мисці всі інгредієнти, заправити за смаком майонезом.