Широко поширена думка, що вінегрет - споконвічно російська страва, притому старовинна. Всі знають, як приготувати класичний вінегрет із квашеною капустою та огірками, але кулінарія не стоїть на місці. Салат "А-ля вінегрет" з відварних овочів - одна з интерпритацій всім знайомого вінегрета. Овочі, що входять до складу цього салату, наділені безліччю корисних властивостей. Салат "А-ля вінегрет" можна сміливо віднести до корисних для здоров'я салатів. На відміну від класичного рецепту дане блюдо являє собою багатошаровий салат з майонезом, майже всі інгредієнти якого натираються на тертку. Яйця роблять це блюдо ніжніше і оригінальніше. Салат "А-ля вінегрет" не буде зайвим на будь-якому столі.
Моркву і картоплю очистити і відварити до готовності. Також буряк відварити, остудити і очистити.
Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати та залити окропом на 10-15 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити холодною водою.
Варені картоплю, моркву і буряк натерти на дрібній тертці.
Огірки дрібно нарізати кубиками.
Яйця відварити у воді, потім остудити їх під холодною водою, очистити і натерти на дрібній тертці.
Яблука почистити, натерти на дрібній тертці.
На дно салатниці викласти картоплю, трохи посолити, змастити майонезом. На картоплю викласти моркву, трохи змастити майонезом і по черзі викладати шарами цибулю, огірки, яйця, яблука.
Зверху на яблука викласти буряк і трохи прикрасити майонезом. Дати салату просочитися і подавати.