Чому хазяйки так люблять готувати салат з крабовими паличками? Напевно, це пояснюється не тільки прекрасними смаковими якостями даного продукту. Крабові палички ще чудові і тим, що прекрасно поєднуються з багатьма іншими продуктами. Це дозволяє господаркам балувати гостей і домочадців все новими варіаціями салатів на «крабову» тему. Не є виключенням і доповнення у вигляді м'яса кальмара, адже його смак є нейтральним, що дає змогу легко використовувати цей продукт з різними інгредієнтами. Тому дуже важливо при такому розкладу не переборщити зі спеціями, але в нашому випадку краплинка трішки кисленького лимонного соку ні в якому разі не змінить смак вишуканих морепродуктів. Даний салат є просто знахідкою для господині, який бажає побалувати своїх рідних не лише запахом моря, а й його смаком.
Зварити кальмар (не більше ніж 10 хвилин), очистити його від прозорої плівки, нарізати кільцями і викласти на окрему страву. Розрізати лимон навпіл і видавити сік на м'ясо кальмара. Так м'ясо стане м'якше і ніжніше.
Зварити креветки (2-3 хвилини в киплячій воді) і змішати з кальмарами. Дрібно нарізати крабові палички, солоні огірки і цибулю, додати до креветок і кальмарів.
Після додати кукурудзу і зелень. Всі інгредієнти ретельно перемішати, видавити сік другої половинки лимона.
Додати за смаком майонез і сіль.