Гранатовий браслет - салат незвичайний за формою. До того ж ще він і красивого насиченого темно-червоного кольору. Та й на смак він не гірший. Зернятка гранату корисні і смачні, надають салату вишуканість і красу. Крім граната у страві зібралося ще багато корисних інгредієнтів. Буряк - у ньому багато вітаміну С, міді і фосфору. Морква ж - джерело каротину, що добре для зору. А куряче філе робить салат більш ситним, але не калорійним. У поєднанні з горіхами виходить незвичайний смак, який припаде до смаку всім вашим гостям.
Буряк, моркву, картоплю і яйця відварити до готовності. Варені овочі та яйця очистити і натерти на крупній тертці в окремі миски. Куряче філе вимити, залити гарячою водою, довести до кипіння і варити 25-30 хв., до м'якості.
Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити в розігрітій соняшниковій олії, 6-7 хв.
Куряче філе вийняти з бульйону. Дати трохи охолонути і нарізати маленькими шматочками. Посолити і поперчити. Горіхи нарізати ножем, змішати з буряком і трохи посолити.
У центр великої плоскої тарілки поставити склянку. Викласти навколо неї шар картоплі у вигляді кола. Змастити тонким шаром майонезу. Куряче філе змішати з обсмаженою цибулею, розкласти на картоплю і змастити майонезом.
Далі шар з моркви і заправки, за ним - шар з буряка з горіхами, покрити майонезом. Гранати очистити від шкірки і перегородок. Розібрати на зернятка. На буряки із заправкою густо нанести гранатові зернятка. Обережно прибрати склянку.