Сир для багатьох людей не тільки низькокалорійний і корисний продукт, а й у першу чергу дуже смачний. Дуже часто його вживають під час розвантажувальних днів і для схуднення, тому якщо ви стежите за своєю фігурою - цей салат для вас! Отримаєте не тільки невелику кількість калорій, але й повний букет смакових вражень. А упереміш з яблуком салат виходить м'який та ніжний на смак. Прикраса у вигляді петрушки наповнить неповторним ароматом ваш салат. Але саму-саму пікантність надає цій страві часник. Його характерний запах і смак у поєднанні з іншими інгредієнтами не залишать вас байдужими до цієї вишуканої страви.
Спочатку необхідно зробити кошик з сиру. Половину сиру натерти на крупній тертці. Викласти на невелику сковорідку, розподілити по дну і поставити на вогонь.
Необхідно приготувати соус бешамель з ароматними травами, але якщо ви не любите цей соус, можна використовувати звичайну сметану як заправку або ж майонез. Налити вершки в зручний посуд. Майоран, часник дрібно порізати. Змішати подрібнені трави і один зубчик часнику з вершками. Вершки поставити на вогонь. Тим часом борошно з оливковою олією змішати до однорідності. Як тільки вершки почнуть закипати, додати борошно з маслом і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
Нарізати сир і яблуко кубиками. Другий зубчик часнику дрібно-дрібно порізати. Посолити, заправити соусом і перемішати.
Викласти салат в кошик, прикрасити тертим сиром і зеленню петрушки.