Ми вважаємо, що це традиційне італійське печиво гідно гучного, але виправданого звання «ідеальне». Чому? Готується дуже просто і швидко – це раз. Комбінуючи різні прянощі і спеції, можна легко міняти смакові відтінки на Ваш погляд – це два. При цьому всі інгредієнти доступні і їх буде потрібно мінімальна кількість – це три. Якісні характеристики, що в точності описують печиво: розсипчасте, ніжне, повітряне та тане в роті – це чотири. Недарма рецепт цього приголомшливого десерту, створений у далекому вісімнадцятому столітті, досі користується шаленою популярністю далеко за межами Італії. Швидше всі на кухню готувати ці милі цукрові печенюшки у формі крихітних бубликів.
Вершкове масло наріжте середнімі шматочками і залиште для розм'якшення полежати при кімнатінй температурі. Борошно змішайте з розпушувачем і мускатним горіхом (або іншими спеціями на Ваш смак) і просійте гіркою.
Зробіть в ній "ямку" та покладіть туди розм'якшене вершкове масло. Додайте дрібку солі. Влийте до "ямки" трохи теплої води і замісіть тісто, воно повинно бути м'яким і гладким. Якщо необхідно, додавайте для цього теплу воду. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин.
Відщипуючи невеликі шматочки тіста і злегка зігріваючи їх в руках, розкачайте паличкі шириною 1 см і довжиною 10 см.
На стіл насипте цукор і обваляйте у ньому палички. Потім у кожної палички злегка зліпіть кінчики так, щоб отримались невеликі витягнуті "підковки".
Викладіть отримані "підковки"-торчетті на застелений пергаментним папіром противень і випікайте при 180°C близько 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.