Одним з найсмачніших і найбільш популярних страв, звичайно ж, є куряча печеня, адже куряче м'ясо характеризується своєю дієтичністю та легкістю споживання. Крім того, наш спосіб приготування займе у вас мало часу і ви отримаєте максимум поживності для вашого організму, адже запечене м'ясо є набагато корисніше, ніж, наприклад, смажене. Зрозуміло що, щоб м'ясо курки було більш смачним, його потрібно замаринувати, в нашому випадку ми використовуємо самостійно приготований соус з вершкового масла, духмяного розмарину та цедри трішки кислого лимона. Отримавши такі компоненти в допомогу, наше м'ясо не потребуватиме більше ніяких доповнень. Дана страва хоч і є простою та швидкою у приготуванні, проте вона може запросто прикрасити будь-який святковий стіл.
Розігріти духовку до 200°C градусів. Знадобиться цедра лимона. Для цього можна використовувати спеціальний ніж або тертку.
Потім видалити листя з однією з гілочок розмарину і дрібно їх нарізати. У мисці змішати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру, розмарин, сіль і перець за смаком.
Лист для випікання застелити фольгою і викласти на ній курку черевцем вгору. Тепер натерти курку приготованим соусом, причому намагатися не втратити жодного міліметра. Навіть у важкодоступних місцях.
Розрізати лимон навпіл і збризнути курку соком одного лимона.
Тепер заповнити порожнину курки: всередині має бути 4 половинки лимона і розмарин, що залишився. Залишилось тільки відправити печеню з курки в духовку.
Випікати страву 1 годину 15 хвилин. Коли курка буде готова, можна сповна насолодитися її відмінним смаком!