Рибна паста з тунцем і селерою - смачна, ситна, швидка в приготуванні страва повсякденної кухні. У рецепті рекомендується відварити пасту до стану аль денте. Що це означає? Варіть макаронні вироби до стану, коли вони вже майже готові, але ще не встигли повністю розваритися. За часом це приблизно на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено виробником на упаковці. Найчастіше на упаковці вказують час варіння до повної готовності макаронів. За бажанням тунець в сковорідку до овочів можна додавати не шматочками, а попередньо розтерши його разом із соком до пюреобразного стану. Це зручніше зробити виделкою.
Очистити часник, цибулю і селеру, після подрібнити. Розігріти сковороду, налити олію, обсмажити дану суміш протягом 2 хвилин.
Додати в сковороду шматочки тунця. Додати за смаком сіль і перець.
Відварити пасту до стану аль денте. Додати до риби на сковороді. Додати мускатний горіх і посічену зелень. При подачі збризнути лимонним соком.