Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 30 хв

Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом

Крабове м'ясо, що входить до складу страви, надає йому чудовий ніжний смак. Найважливіше, правильно приготувати краба. Для цього його кладуть у гарячу солону воду й варять 20 хвилин на середньому вогні. Потім крабове м'ясо можна заморозити або консервувати. А можна відразу подавати до столу в складі якого-небудь блюда. Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом підійде тим, хто бажає схуднути, так як крабове м'ясо рекомендовано для дієтичного харчування. Калорійність цього продукту зовсім невисока. На 100 г м'яса краба припадає всього 87 ккал. Воно містить мало жирів і вуглеводів, дуже добре засвоюється і має приємний смак.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 10 ст. л.
  • Вода - за смаком
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Краби консервовані - 200 г.
  • Масло вершкове - 1,5 ст. л.
  • Чебрець - 1 стебло
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Портвейн - 1,5 ст. л.
  • Сир маскарпоне - 4,5 ст. л.
  • Олія оливкова - за смаком
  • Сир пармезан - 1 ст. л.
  • Шафран - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно і сіль, сформувати гірку, в центрі зробити ямку, вбити 1,5 яйця, влити воду, виделкою перемішати суміш. Замісити тісто. Залишити на 30-60 хвилин, накривши зверху плівкою.

  • 02

    Розігріти сковороду, налити оливкову олію, обсмажити подрібнену цибулю, висипати крабів, протушкувати, влити портвейн, готувати 5 хвилин, процідити суміш через сито, після чого дрібно нарізати.

  • 03

    На розігріту сковороду викласти маскарпоне, вершкове масло, натерти пармезан, додати за смаком сіль і перець. Попередньо залити шафран невеликою кількістю води на 15 хвилин, процідити, рідину додати на сковороду до вершкового соусу. Протушкувати протягом 1-2 хвилин.

  • 04

    Розкачати тісто, розділити на кілька частин, розкачати ще раз кожне коло тіста, викласти начинку з крабів, накрити зверху другим колом тіста (необхідно, щоб тісто було досить тонко розкачане). Защипнути краї. Відварити на водяній бані. При подачі викласти равіолі на тарілку, полити зверху вершковим соусом.