Рагу з яловичини і перловки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Рагу з яловичини і перловки

Смачне, ситне рагу з яловичини і перловки може стати одним з найулюбленіших страв на Вашому повсякденному столі. Якщо планується готувати страву з ранку, перлову крупу краще промити, залити холодною водою і залишити на ніч. Перловка - не найпопулярніша крупа у господинь, але вона дуже корисна. У перловій крупі містяться різні мікроелементи, вітаміни і мінерали, харчові волокна, які є дуже корисними для повноцінної роботи всього людського організму. У поєднанні з такими продуктами, як яловичина і картопля, перловка у складі рагу, приготованому на м'ясному бульйоні, здивує новими нотками свого смаку.

Інгредієнти

  • Яловичина - 500 г.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчика
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • М'ясний бульйон - 6 склянок
  • Вода - 400 мл.
  • Перлова крупа - 100 г.
  • Чебрець - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Консервовані помідори - 450 г.
  • Петрушка - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати, картоплю і моркву почистити і нарізати кубиками. Розігріти оливкову олію в сковороді, викласти на неї шматочки яловичини і підсмажувати до коричневої скоринки. Додати нарізану цибулю, перемішати і тушкувати на середньому вогні, поки вона не стане м'якою. Додати видавлений часник і тушкувати ще пару хвилин.

  • 02

    Додати спеції, сіль, перлову крупу, картоплю і моркву - перемішати, налити трохи оливкової олії, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати близько години.

  • 03

    Додати помідори, бульйон, воду і тушкувати ще близько години.

  • 04

    Вийняти лавровий лист, посипати зверху свіжонарізану петрушку і подавати до столу.