Готуючи таку страву, відразу ж згадується дитинство, коли ти ще зовсім маленький бігав по лісу і шукав запашні гриби, а потім смакував відмінним супчиком із них. Картопляний суп для нас завжди був чимось звичайним, тому додавання в нього грибів робить його дещо оригінальним та більш колоритним, а щедро використані духмяні спеції, вдало завершать наш хіт осені. Взагалі печериці завоювали кухні всього світу, не лише своєю доступністю, а й тим, що здавна вважалися їжею фараонів, адже за легендою дарували безсмертя. Крім того, вони не містять цукру, що дає можливість смакувати ними діабетикам та людям, які слідкують за своєю фігурую, адже вони є низькокалорійними. Тому такий картопляний суп є не лише надзвичайно смачним, він ще й надасть вам енергії та життєвих сил на цілий день.
Картоплю очистити, розрізати навпіл, залити окропом, довести до кипіння, варити до напівготовності, приблизно 15 хв.
Одночасно у грибів відокремити ніжки і дуже дрібно нарізати. Так само дрібно нарізати порей. Капелюшки нарізати середніми шматочками. У каструлі з товстим дном розігріти 2 ст. л. вершкового масла, покласти гриби і порей, посолити, обсмажити на сильному вогні 5 хв. Потім влити молоко, довести до кипіння, варити на слабкому вогні 10 хв.
Збити молоко з грибами та пореєм в блендері до однорідності, повернути в каструлю. Додати картоплю, вливши трохи відвару. Посолити і поперчити.
Варити до абсолютної м'якості картоплі, після цього прямо в каструлі подрібнити її пресом для картоплі, щоб вийшов густий суп. Подавати, злегка окропивши оливковою олією.