Картопляний суп-пюре з грибами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Картопляний суп-пюре з грибами

Приготуйте картопляний суп-пюре з грибами, і змусьте свою сім'ю або друзів відчути себе справжніми шляхтичами. Адже саме польські панночки дуже любили такі перші страви. Легкий у приготуванні, проте такий смачний і не схожий ні на що інше, суп зарядить вас енергією, подарує сили і просто подарує радість від їжі. Кулінарія - ще те мистецтво, тому не бійтеся показати своїм рідним таланти, які таяться всередині вас. Подавайте цей ароматний суп-пюре на основі вершків з сухариками із житнього хліба, прикрасивши гілочками петрушки. Без сумніву, домочадці будуть просити такий суп ще і ще.

Інгредієнти

  • Вершки - 50г
  • Сметана - 50г
  • Масло кисло-вершкове - 50г
  • Картопля - 300г
  • Цибуля ріпчаста - 80г
  • Куряче філе - 250г
  • Печериці свіжі - 200г
  • Зелень петрушки - 10г
  • Сіль - 5г
  • Перець чорний мелений - 5г

Етапи приготування

  • 01

    Відварити курячий бульйон. Картоплю промити, нарізати невеликими скибочками.

  • 02

    Ріпчасту цибулю і картоплю обсмажити в сотейнику до золотистого кольору цибулі.

  • 03

    Залити курячим бульйоном і вершками, тушкувати до готовності картоплі. Додати сіль і перець за смаком. Подрібнити за допомогою блендера.

  • 04

    Гриби нарізати квадратиками і обсмажити на вершковому маслі, додавши сіль і перець за смаком. За кілька хвилин до приготування додати 1-2 ст. л. сметани.

  • 05

    Суп-пюре розлити по тарілках. Зверху викласти грибочки, шматочок курячої грудки і прикрасити гілочкою петрушки. Смачного!