Все геніальне - просто! Такий девіз цілком може охарактеризувати цю страву. Адже зробити його - справа не складна. А ось результат виправдає всі очікування. Впевнені, ці биточки сподобаються вашим гостям. Тому що готувати їх можна не тільки для домашньої вечері, а й для святкового застілля. Сир і картопля - відмінне смачне і ситне поєднання. А разом з овочами биточки вийдуть повноцінною стравою. Змішайте на кухні натхнення з легкою фантазією - і смачні картопляні биточки з сиром перевершать всі ваші очікування.
Очистити і відварити приблизно кілограм картоплі в підсоленій воді.
Розім’яти картоплю, додати яйця.
Додати приблизно 3 столові ложки борошна. Можна додавати борошно поступово, щоб було легше відслідковувати консистенцію тіста.
Перемішати до однорідності. Тісто повинне вийти такої консистенції, щоб з нього можна було щось зліпити. В окрему широку ємність насипати панірувальні сухарі.
Ліпити биточки краще вологими руками або трохи змащеними олією, щоб тісто менше прилипало. Взяти тісто столовою ложкою, зробити з ньому круглу пластинку, в середину покласти кульку (або скибочку) моцарелли. Заліпити, обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків, а потім сформувати круглі «шайбочки».
Обсмажити биточки в рослинній олії з обох сторін. Готувати на невеликому вогні до золотистого кольору. Готові биточки подавати гарячими зі свіжими овочами чи з сметаною. Cмачного!