Картопляна "гармошка"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Картопляна "гармошка"

Картопляна «гармошка» - дуже незвичайний і одночасно простий спосіб приготувати картоплю. Печена картопля дуже корисна для нашого організму, зокрема для серця і циркуляції крові. Якщо ж ваші дітки вередують і не хочуть їсти звичайну печену картоплю, ви можете заманити їх ось такою веселою стравою. Все, що вам потрібно, це приправа і трохи рослинного масла, і, звичайно ж, картопля. Краще вибирати довгі бульби, аби вийшла довшою гармошка. Також ви можете додати шинки або сиру в страву, помістивши їх між розрізами. Погодьтеся, їжа повинна бути не тільки корисною, але і красивою. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

  • Картопля - 8 шт.
  • Приправа для картоплі - 1 ст. л.
  • Олія - 4 ст. л.
  • Приправа Суміш перців - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати олію з приправою для картоплі.

  • 02

    Картоплю очистити. Зробити на кожній картоплині глибокі поперечні надрізи 2 мм. завтовшки.

  • 03

    Покласти картоплю в миску з маслом, ретельно перемішати.

  • 04

    Розігріти духовку до 180°С. Деко накрити листком пергаменту.

  • 05

    Викласти на деко картоплю, розрізаною стороною догори, присипати сумішшю перців. Запікати 30 хв.