Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані

Омлет з яєць і молока - одне з найбільш простих страв у приготуванні. Це може бути згорнутий омлет, пишний омлет або приготований в духовці. Можна приготувати омлет в пароварці. У омлет додають і інші продукти - ковбасу, шинку, морепродукти, сири, овочі. Часто готують омлет з начинкою: її викладають на одну половинку омлету і накривають іншою - виходить пиріжок. Іноді вводять добавки в саму омлетную масу перед тим, як виливати її на сковороду. Для омлету зовсім не обов'язково змішувати яйця з молоком. Замість молока ще використовують воду, кефір, кисле молоко, сметану, вершки або бульйони. Іноді в омлет додають борошно, і тоді він виходить більш пишним.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Молоко - 200 мл.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°С. Яйця вбити в миску, перемішати, при цьому не потрібно збивати, додати до них молоко і сіль.

  • 02

    Скляну форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї молочну суміш.

  • 03

    Скляну форму поставити в металеве деко із бортиками, налити в нього воду, рівень води має бути на половину скляної форми.

  • 04

    Поставити в духовку на 30 хвилин. Викласти зверху на омлет шматочки вершкового масла, поставити в духовку ще на 5 хвилин.