Пікантні курячі гомілки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Пікантні курячі гомілки

Скажімо Вам чесно: медово-соєвий маринад з лимоном і часником – це щось. Вибух смакових відчуттів. Незвичайне, але грамотне поєднання інгредієнтів в цьому густому соусі допоможе зробити будь-яке, навіть саме сухе м'ясо соковитим, ніжним і дуже апетитним. Рум'яна хрустка скоринка, просочена глазур'ю, запам'ятається Вам надовго. Єдиний нюанс при приготуванні цих пікантних курячих ніжок з кисло-солодким смаком – дочекатися, поки вони як слідують промаринуються (найкраще залишити маринуватися на ніч). Але повірте, воно того варте: м'ясо виходить неперевершеним. А далі – сущі дрібниці: викладаємо на решітку і смажимо. До речі, подібним чином можна приготувати і курячі крильця – це вже справа смаку.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки - 1 кг
  • Кетчуп - 100 мл
  • Мед - 50 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Соєвий соус - 1 ст.л.
  • Оливкова олія - 3 ст.л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Лимон на 30 секунд опустіть в гарячу воду, розріжте навпіл і вичавіть сік - всього знадобиться 5 ст.л.

  • 02

    Часник вичавіть через часниковий прес або просто дуже дрібно порубіть.

  • 03

    З'єднайте лимонний сік, кетчуп, мед, соєвий соус, оливкову олію та подрібнений часник.

  • 04

    Курячі гомілки промийте, посоліть і поперчіть. Від маринаду відокремте 2/3 частини і залийте ним курку. Поставте в холодильник на 6 годин.

  • 05

    Духовку розігрійте до 180°C. У противень налийте воду і поставте його на найнижчий ярус духовки - це необхідно для збору жиру і соку. Викладіть ніжки на решітку і запікайте30-35 хвилин. Приблизно в середині готування переверніть ніжки і полийте рештою маринаду. Подавайте гарячими.