Скажімо Вам чесно: медово-соєвий маринад з лимоном і часником – це щось. Вибух смакових відчуттів. Незвичайне, але грамотне поєднання інгредієнтів в цьому густому соусі допоможе зробити будь-яке, навіть саме сухе м'ясо соковитим, ніжним і дуже апетитним. Рум'яна хрустка скоринка, просочена глазур'ю, запам'ятається Вам надовго. Єдиний нюанс при приготуванні цих пікантних курячих ніжок з кисло-солодким смаком – дочекатися, поки вони як слідують промаринуються (найкраще залишити маринуватися на ніч). Але повірте, воно того варте: м'ясо виходить неперевершеним. А далі – сущі дрібниці: викладаємо на решітку і смажимо. До речі, подібним чином можна приготувати і курячі крильця – це вже справа смаку.
Лимон на 30 секунд опустіть в гарячу воду, розріжте навпіл і вичавіть сік - всього знадобиться 5 ст.л.
Часник вичавіть через часниковий прес або просто дуже дрібно порубіть.
З'єднайте лимонний сік, кетчуп, мед, соєвий соус, оливкову олію та подрібнений часник.
Курячі гомілки промийте, посоліть і поперчіть. Від маринаду відокремте 2/3 частини і залийте ним курку. Поставте в холодильник на 6 годин.
Духовку розігрійте до 180°C. У противень налийте воду і поставте його на найнижчий ярус духовки - це необхідно для збору жиру і соку. Викладіть ніжки на решітку і запікайте30-35 хвилин. Приблизно в середині готування переверніть ніжки і полийте рештою маринаду. Подавайте гарячими.