Перці з начинкою по-італійськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Перці з начинкою по-італійськи

Всі ми знаємо старий добрий рецепт фаршированого перцю. Тільки у відомому всім варіанті перець подають цілим. Ми ж пропонуємо вам дещо інший рецепт. У ньому начиняють половинки перцю. Та й сама начинка дещо відрізняється. Хліб робить страву більш ситною, помідори роблять її соковитішою, а базилік додає пряного аромату. Така страва - чудово підходить і для звичайної вечері в колі сім'ї, і для свят. Подавати на стіл такий перчик можна як повноцінну страву, так і як закуску до гарніру.

Інгредієнти

  • Підсохлий білий хліб - 4-6 шматків
  • Помідори - 6 шт.
  • Сіль - 2-3 дрібні дрібки
  • Оливкова олія - 70 мл.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сир Пармезан - 50-70 г.
  • Великі солодкі перці - 8 шт.
  • Каперси - 1-2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°С. Форму з антипригарним покриттям змастити оливковою олією.

  • 02

    Кожну перчину розрізати на дві половинки, помити і видалити насіння.

  • 03

    Білий хліб порізати шматочками середнього розміру, скласти в миску і залити невеликою кількістю холодної води. Хліб віджати.

  • 04

    Помідори бланшувати 2 хвилини в киплячій воді, дістати шумівкою і очистити від шкірки, нарізати кубиками. Сир натерти. Листя базиліка подрібнити ножем.

  • 05

    У чашці з'єднати хліб, помідори, сир, базилік, додати каперси - за смаком. Вбити яйце, влити трохи оливкової олії. Перемішати масу. Половинки перцю начинити, викладаючи масу без гірки. Посолити і скропити оливковою олією кожен перець.

  • 06

    Викласти у форму, запікати в духовці 30-40 хвилин. Поки верх начинки не підрум'яниться. Такі перці смачні як гарячими, так і холодними.