Сіли на дієту, але не втрималися і добряче «перекусили» печеньками? Ну так, вони ж такі маленькі й тендітні, півкілограма наче й не було. Гаразд, не лайте себе, всі ми обожнюємо смачненьке і не любимо морити себе голодом, і вже тим більше відмовляти в задоволенні насолодитися черговою «порцією радості». І все-таки, постарайтеся задовольняти апетит не пустими калоріями, які в підсумку перетворяться на зайві сентименти і кілограми, а виключно корисною смакотою. Наприклад, ось таким печивом зі злаків і сиру – і задоволення, і вітаміни, а найголовніше – ніяких докорів сумління. До речі, таке печиво можна зустріти в магазині під назвою «зернове», але ми ж хочемо приготувати цю смакоту вдома?
Все насіння змішайте. Половину отриманої суміші з'єднайте з просіяним борошном, дріжджами і 150 мл теплої води і замісіть тісто. Якщо воно виходить надто рідким, додавайте борошна.
Потім покладіть тісто поміж двома аркушами папіру для випікання і тонко розкачайте. Перенесіть тісто в аркушах на противень, верхній аркуш заберіть, розподіліть по поверхні тіста решту суміші насіння.
Сир натріть на дрібній терці і також посипте ним тісто.
Випікайте печиво при 200°C близько 10 хвилин, потім дістаньте противень і збавте температуру духовки до 160°C.
Розріжте отриманий лист приблизно на 30 печив, викладіть їх на проивень і випікайте ще 15-20 хвилин до золотистого кольору.