Цю печінку, викладену в коржик-піту – традиційний арабський прісний хліб, в країнах Близького Сходу готують прямо на вулиці в невеликих пересувних наметах. Однак ця ароматна, пряна і швидка закуска тягне скоріше на повноцінний ситний обід. Втім, навіть якщо Ви нікуди не поспішаєте і перекус на ходу не плануєте, а затишно влаштувалися поїсти вдома перед телевізором, все одно рекомендуємо Вам подавати цю споконвічно єгипетську страву саме так – складену в хлібну «кишеньку» або ж загорнуту в лаваш – повірте, це і цікавіше, і зручніше. Ми не сумніваємося: спробувавши цю оригінальну страву один раз, Ви більше не зможете відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися цією смакотою знову і знову.
Печінку промийте і наріжте невеликими шматочками.
У сотейнику добре розігрійте олію, викладіть печінку і злегка обсмажте її.
Тим часом солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте його тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.
Додайте цибулю і перець на сковороду до печінки і обсмажте все разом близько 3 хвилин.
Тим часом часник і перчик чилі пропустіть через часниковий прес, додайте сіль, спеції і перетріть все в ступці.
Викладіть на сковороду, перемішайте і продовжуйте обсмажувати все ще близько 2 хвилин.
Потім розріжте лимон і вичавіть сік просто в сковороду, слідом влийте оцет. Перемішайте і продовжуйте тушкувати до готовності печінки - близько 10 хвилин.
Отриману начинку з печінки викладіть в піти або шматки лаваша (у них також можна додати майонез і зелень) і подавайте.