Арахісова паста неймовірно популярна в США і англомовних країнах. Напевно немає людини, яка не чула би про цю дивну страву з американських фільмів. Кекси з арахісовою пастою, сендвічі з пастою і джемом на сніданок і в школу, крекери з пастою ... Цей список можна продовжувати і продовжувати. У нашій країні вона не настільки популярна, тому далеко не в усіх магазинах можна зустріти арахісову пасту. Але ви можете самостійно її приготувати і відчути себе справжнім американцем.
Якщо у вас сирий арахіс, то необхідно його викласти на деко в один шар і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 8-10 хвилин. Чим довше у вас обсмажується арахіс, тим темніше будуть ядра, відповідно, буде темніше і колір вже готової пасти.
Коли арахіс обсмажиться, пересипаємо його з деко в тарілку і даємо повністю охолонути.
Коли арахіс повністю охолоне, очищаємо його від шкірки. Процес це довгий, але простий – повністю остиглий арахіс чудово чиститься!
Очищений арахіс перекладаємо в чашу комбайна або блендера.
Вливаємо рідкий мед, додаємо сіль.
Подрібнюємо горіхи з медом і сіллю приблизно 1 хвилину.
Вливаємо поступово соняшникову рафіновану олію.
Продовжуємо збивати ще 2 хвилини. Олії може знадобиться трохи більше, якщо паста буде сухуватою. Арахісова паста готова!
Перекладаємо її в банку і зберігаємо в холодильнику, накривши кришкою. Подаємо на сніданок, десерт, до випічки, млинців, а також використовуємо для приготування інших страв.