Паста з грибами у вершковому соусі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Паста з грибами у вершковому соусі

Як не дивно, за італійськими кулінарними традиціями пасту – італійські макаронні вироби – прийнято подавати на перше. І це вірно. Адже після того, як Ви з'їсте її в поєднанні з ситним і ніжним вершковим соусом і ароматними грибочками, друге Вам може вже й не знадобиться. А той час, який Ви заощадите на приготуванні такої чудової вечері, можете спокійно присвятити перегляду улюбленої італійської комедії в теплому сімейному колі. І наостанок порада з приготування пасти: пам'ятайте, що рекомендований для варіння час, вказаний на упаковці, необхідно дотримуватися хвилина в хвилину – від цього залежать смакові якості кожного окремого виду пасти. Buon appetito.

Інгредієнти

  • Паста (будь-яка за вашим смаком) - 400 г
  • Печериці - 800 г
  • Вершки жирністю 33-35% - 0,5 л
  • Борошно - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Пасту відваріть у великій кількості води згідно з інструкцією на упаковці.

  • 02

    Печериці очистіть, наріжте скибочками і покладіть у сотейник або каструлю. Накрийте кришкою і тримайте на середньому вогні до тих пір, поки вони не пустять сік, але не доводіть їх до темного кольору.

  • 03

    Борошно розмішайте у вершках і тонкою цівкою, постійно помішуючи, введіть до цієї суміші печериці.

  • 04

    Продовжуйте тушкувати гриби, помішуючи їх з соусом, поки він не загустішає, посоліть і поперчіть за смаком.

  • 05

    Готову пасту розподіліть по тарілках, зверху викладіть гриби і полийте вершковим соусом.