Прочитавши на упаковці склад паштету з магазину, Ви задумалися? Приготуйте паштет своїми руками. Смачно, корисно, без всяких загусників і барвників! Домашній паштет, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Відмінна холодна закуска або намазка на бутерброди. Печінковий паштет можна готувати з печінки свинячої, курячої, качиної, але треба відзначити, що з курячої печінки він виходить більш ніжним. Особливість запропонованого рецепту в тому, що печінку попередньо обсмажують, а потім тушкують із вершками. На наступному етапі приготування Вам знадобиться блендер. Залишилося додати в печінкову масу вершкове масло, часничок і натертий сир і запекти в духовці. Паштет готовий!
Очистити і промити курячу печінку. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити печінку.
Очистити і подрібнити моркву з цибулею, обсмажити на олії на сковороді. Наприкінці додати до цибулі і моркви майоран, сіль і перець. Викласти печінку, вилити вершки, тушкувати на маленькому вогні.
Остудити суміш, подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати розм'якшене вершкове масло, дрібно нарізаний часник і натертий сир. Повторно перемішати.
Викласти паштет у форму, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 150°С.