Світлий Великдень – фундаментальне християнське свято, яке вінчає найсуворіший сорокаденний піст в році. За традицією великодній стіл повинен бути рясним і урочистим, а меню – особливим. Воно, як правило, складається з великодніх пасок і крашанок – фаворитів великодньої трапези, а також різноманітних м'ясних і рибних страв, легких закусок, салатів. Пропонований рецепт зеленого салату з фетою сміливо включайте в Ваше великоднє меню, адже він і стіл прикрасить, і всім домашнім по душі доведеться. Така легка святкова страва допоможе здійснити плавний перехід від пісної їжі до звичайної. До того ж навесні з'являється перша зелень і овочі, які і послужать компонентами для цього салату.
Розламати капусту на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, відварити до м'якості, протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Воду злити, капусту промити під водою.
Відварити в киплячій воді горошок протягом 1-2 хвилин. Після, промити під водою.
У салатниці змішати капусту, горошок, нарізані огірок і авокадо, посічені петрушку і м'яту.
Окремо змішати оливкову олію і вичавлений лимонний сік, після чого скропити салат отриманою заправкою, додати в салат фету та насіння.