Великодній зелений салат із фетою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Великодній зелений салат із фетою

Світлий Великдень – фундаментальне християнське свято, яке вінчає найсуворіший сорокаденний піст в році. За традицією великодній стіл повинен бути рясним і урочистим, а меню – особливим. Воно, як правило, складається з великодніх пасок і крашанок – фаворитів великодньої трапези, а також різноманітних м'ясних і рибних страв, легких закусок, салатів. Пропонований рецепт зеленого салату з фетою сміливо включайте в Ваше великоднє меню, адже він і стіл прикрасить, і всім домашнім по душі доведеться. Така легка святкова страва допоможе здійснити плавний перехід від пісної їжі до звичайної. До того ж навесні з'являється перша зелень і овочі, які і послужать компонентами для цього салату.

Інгредієнти

  • Капуста броколі - 250 г.
  • Зелений горошок заморожений - 125 г.
  • Огірки - 0,5 шт.
  • Авокадо - 0,5 шт.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • М'ята (листя) - 1,5 ст. л.
  • Лимони - 1,5 шт.
  • Олія оливкова - 3,5 ст. л.
  • Насіння гарбуза - за смаком
  • Насіння соняшника - за смаком
  • Сир фета - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розламати капусту на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, відварити до м'якості, протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Воду злити, капусту промити під водою.

  • 02

    Відварити в киплячій воді горошок протягом 1-2 хвилин. Після, промити під водою.

  • 03

    У салатниці змішати капусту, горошок, нарізані огірок і авокадо, посічені петрушку і м'яту.

  • 04

    Окремо змішати оливкову олію і вичавлений лимонний сік, після чого скропити салат отриманою заправкою, додати в салат фету та насіння.