Перекушувати шоколадними батончиками зі штучними добавками вже давно не модно. Краще обрати здорову альтернативу під назвою "гранола". На Заході цей продукт із суміші пластівців, родзинок і насіння давно завоював популярність як чудовий перекус. По суті гранола - це розсипчасті мюслі домашнього приготування, які можна подати до сніданку або навіть використовувати як наповнювач для морозива або фруктових салатів. Проте в цьому рецепті ми пропонуємо дещо інший, ще більш цікавий варіант: запекти гарнолу у вигляді батончиків, які зручно носити з собою, - тоді у вас під рукою завжди буде чим перекусити. До речі, ви можете доповнити суміш будь-якими горішками, сушеними ягодами, кунжутом - справа виключно вашого смаку.
Духовку нагрійте до 190°C.
З апельсина зніміть цедру.
У великій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, мед, корицю і цедру апельсина, перемішайте.
Нагрівайте суміш на повільному вогні до повного розчинення цукру.
Зніміть каструлю з вогню і до отриманого сиропу всипте вівсяні пластівці і родзинки, все добре перемішайте.
Квадратну форму для випікання застеліть пергаментним папіром, змастіть її маслом і викладіть суміш для граноли. Рівномірно розподіліть суміш і утрамбуйте ложкою. Випікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин - до золотистого кольору, потім дайте остигнути і наріжте квадратиками.