Шкода, що капусту брокколі на наших кухнях дещо недооцінюють. Адже одна порція цього овоча за змістом корисних речовин дорівнюється полівітамінної пігулці. Про те, що вітаміни, отримані з їжею, корисніше за їх аптечні замінники, ми тут говорити не будемо - це і так зрозуміло. Але, думаємо, не зайвим буде знати, що в брокколі міститься велика кількість вітамінів С, А і К, натрію і калію, необхідних для нормальної роботи серця, фосфору і кальцію, що зміцнюють кістки і легко засвоюване залізо. І найцікавіше - при величезному змісті корисних речовин в цьому овочі лише 30 калорій на 100 грам! Отже цей рецепт - тим більше, що наші овочеві кульки виходять неймовірно смачними - цілком може стати частиною дієти.
Духовку нагрійте до 175°C.
Брокколі розділіть на суцвіття. Відваріть на пару кілька хвилин, до набуття яскраво-зеленого кольору. (Якщо у вас немає пароварки, можна відварити овочі, помістивши над каструлею з киплячою водою сито або марлю, так щоб вода не торкалася брокколі). Остудіть і дрібно наріжте.
Моркву натріть на дрібній терці.
Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте.
Сир натріть на дрібній терці.
Яйця злегка збийте виделкою.
У великій мисці з'єднайте всі інгредієнти рецепту, добре перемішайте.
Противень застеліть пергаментним папером.
З овочевої маси сформуйте невеликі кульки і викладіть на противень.
Випікайте в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - до появи легкої скоринки.