Овочеві кульки з сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Овочеві кульки з сиром

Шкода, що капусту брокколі на наших кухнях дещо недооцінюють. Адже одна порція цього овоча за змістом корисних речовин дорівнюється полівітамінної пігулці. Про те, що вітаміни, отримані з їжею, корисніше за їх аптечні замінники, ми тут говорити не будемо - це і так зрозуміло. Але, думаємо, не зайвим буде знати, що в брокколі міститься велика кількість вітамінів С, А і К, натрію і калію, необхідних для нормальної роботи серця, фосфору і кальцію, що зміцнюють кістки і легко засвоюване залізо. І найцікавіше - при величезному змісті корисних речовин в цьому овочі лише 30 калорій на 100 грам! Отже цей рецепт - тим більше, що наші овочеві кульки виходять неймовірно смачними - цілком може стати частиною дієти.

Інгредієнти

  • Брокколі - 600 г
  • Морква (середня) - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сир чедер - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Панірувальні сухарі - 1 склянка
  • Приправа "Італійські трави" - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку нагрійте до 175°C.

  • 02

    Брокколі розділіть на суцвіття. Відваріть на пару кілька хвилин, до набуття яскраво-зеленого кольору. (Якщо у вас немає пароварки, можна відварити овочі, помістивши над каструлею з киплячою водою сито або марлю, так щоб вода не торкалася брокколі). Остудіть і дрібно наріжте.

  • 03

    Моркву натріть на дрібній терці.

  • 04

    Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте.

  • 05

    Сир натріть на дрібній терці.

  • 06

    Яйця злегка збийте виделкою.

  • 07

    У великій мисці з'єднайте всі інгредієнти рецепту, добре перемішайте.

  • 08

    Противень застеліть пергаментним папером.

  • 09

    З овочевої маси сформуйте невеликі кульки і викладіть на противень.

  • 10

    Випікайте в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - до появи легкої скоринки.