Відмінне поєднання сирного тіста, гарбуза, цибулі-порею і козячого сиру. Тісто для пирога може бути рубаним і листковим, але тільки не дріжджовим. Не замішують тісто руками, інакше вийде важким. Щоб тісто для пирога було більш ніжним і розсипчастим, рекомендується перед випічкою витримати його в холодильнику як мінімум 30 хвилин. Тісто, викладене в форму, потрібно проколоти вилкою в декількох місцях, щоб не здулося, поставити в духовку і випікати до появи рум'яної скоринки, через 10-12 хвилин перевірити, чи не вздулося тісто, при необхідності знову проколоти виделкою і притиснути його до дна форми. Пиріг можна подавати як самостійну страву. Перед подачею посипають дрібно нарізаною зеленню.
Духовку розігріти до 180°С, подрібнити розм'якшене масло на шматочки, змішати з борошном, додати тертий пармезан і чебрець, поступово вливати воду, постійно замішуючи тісто. Після чого, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Гарбуз очистити і нарізати шматочками, покласти на деко, скропити зверху оливковою олією, приправити спеціями, випікати протягом 15 хвилин, після остудити.
Цибулю нарізати кільцями, викласти на розігріту сковороду з вершковим маслом та оливковою олією. Обсмажити. Цибуля не повинна пригорати. Влити вино до цибулі, протушкувати до випарювання рідини. За смаком додати сіль і перець. Остудити суміш.
Приготоване тісто розкачати, викласти начинку, трохи при цьому залишивши краї, спочатку цибулю, потім гарбуз, в проміжки викласти сир. Залишені краї тіста загорнути, сформувавши бортики.
Змастити зверху тісто збитим яйцем. Залишки яйця змішати з вершками. Залити зверху пиріг. Поставити в духовку на 30-40 хвилин.