Дієтологи рекомендують включати страви з квасолі в своє меню хоча б 1 раз на тиждень. Цей типовий представник бобових по праву вважається продуктом для здорового харчування. Тому візьміть на замітку цей рецепт. Запропонована закуска готується легко і просто, а результат Вам, без сумніву, сподобається. Поєднання зі смаженою цибулею, часником, хмелі-сунелі (найвідомішою з грузинських приправ) і ароматною зеленню надає квасолі дуже цікавий пікантний смак. І звичайно, останній акорд цього кулінарного витвору - кетчуп і оцет. Порада: замочувати квасолю перед варінням потрібно обов'язково. Ця нескладна маніпуляція дозволить зменшити газоутворюючі властивості продукту.
З вечора замочіть квасолю у холодній воді, вранці відваріть до готовності. Посоліть квасолю за смаком у самому кінці варки.
Воду, в якій варилася квасоля, збережіть, зливши до окремої каструльки.
Цибулю дрібно поріжте і підсмажте на рослинній олії до м'якості.
Часник дрібно поріжте.
Зелень порубіть.
Квасолю викладіть в салатник, додайте цибулю разом з олією, у якій вона смажилася, часник, кетчуп, зелень, хмелі-сунелі, коріандр, влийте оцет.
Все добре перемішайте і дайте настоятися мінімум дві години. Якщо заправка вийшла сухуватою, влийте трохи води, в якій варилася квасоля.