Гостра закуска з червоної квасолі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Гостра закуска з червоної квасолі

Дієтологи рекомендують включати страви з квасолі в своє меню хоча б 1 раз на тиждень. Цей типовий представник бобових по праву вважається продуктом для здорового харчування. Тому візьміть на замітку цей рецепт. Запропонована закуска готується легко і просто, а результат Вам, без сумніву, сподобається. Поєднання зі смаженою цибулею, часником, хмелі-сунелі (найвідомішою з грузинських приправ) і ароматною зеленню надає квасолі дуже цікавий пікантний смак. І звичайно, останній акорд цього кулінарного витвору - кетчуп і оцет. Порада: замочувати квасолю перед варінням потрібно обов'язково. Ця нескладна маніпуляція дозволить зменшити газоутворюючі властивості продукту.

Інгредієнти

  • Червона квасоля - 1 склянка
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Кетчуп - 4 ст.л. (або більше)
  • Хмелі-сунелі - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Кінза - за смаком
  • Оцет 9% - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 4 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    З вечора замочіть квасолю у холодній воді, вранці відваріть до готовності. Посоліть квасолю за смаком у самому кінці варки.

  • 02

    Воду, в якій варилася квасоля, збережіть, зливши до окремої каструльки.

  • 03

    Цибулю дрібно поріжте і підсмажте на рослинній олії до м'якості.

  • 04

    Часник дрібно поріжте.

  • 05

    Зелень порубіть.

  • 06

    Квасолю викладіть в салатник, додайте цибулю разом з олією, у якій вона смажилася, часник, кетчуп, зелень, хмелі-сунелі, коріандр, влийте оцет.

  • 07

    Все добре перемішайте і дайте настоятися мінімум дві години. Якщо заправка вийшла сухуватою, влийте трохи води, в якій варилася квасоля.