Горіховий пасхальний кекс
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Горіховий пасхальний кекс

Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.

Інгредієнти

  • Сухарі панірувальні - за смаком
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Яйце куряче - 10 шт.
  • Цукор - 300 г.
  • Фундук - 400 г.
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Цедра лимонна - 40 г.
  • Шоколад темний - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.

  • 02

    Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.

  • 03

    У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.

  • 04

    Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.

  • 05

    Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.