Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.
Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.
Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.
У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.
Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.
Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.