Апельсинові мафіни з шоколадною крихтою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Апельсинові мафіни з шоколадною крихтою

Приготувати домашні ароматні мафіни – мрія будь-якої господині. А мрії повинні збуватися. Саме час порадувати рідних цією чудовою випічкою. Мафін являє собою маленький порційний кексик із соковитою начинкою всередині. Як правило, в якості начинки використовуються стиглі ягоди і фрукти, розрізані на невеликі шматочки. Туди ж додають горішки, цукати, шоколад. Від цього мафіни, на відміну від традиційних кексів, мають м'яку і пористу текстуру і виходять більш «мокрими» і маслянистими на смак. Пропонована випічка вразить своїм насиченим ароматом і неповторним смаком. Тут і легка цитрусова кислинка, і солодка шоколадна крихта, і ніжний вершковий сир. Пальчики оближеш.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Розпушувач - 7 г.
  • Апельсин - 150 г.
  • Сир філадельфія - 175 г.
  • Шоколад темний - 100 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Яйця збити з цукром в пухку масу. Додати сир філадельфія і довести до однорідності.

  • 02

    Апельсин помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Шоколад порубати на крихти (ножем або в блендері).

  • 03

    Всипати просіяне борошно з розпушувачем до яєчно-сирної маси. Додати цедру і шоколад. Довести тісто до однорідної консистенції.

  • 04

    Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.