Рецепт цього омлету святковим не назвеш, але його можна використовувати і для приготування сніданку, щоб здивувати своїх діток і коханого. Він дуже доречний, коли ви вранці поспішайте на роботу, або намагаєтесь швидше відправити дітей до школи, а вам треба їх ситно погодувати. Омлет з шинкою і зеленим салатом - саме для такого випадку. Він досить ситний і швидко готується. При бажанні можна додати до нього болгарський перець або помідори - це вже ваша фантазія і смак. Загалом, рецепт такого омлету буде завжди актуальним у вашому раціоні.
Листя салату і огірок помити, огірок порізати кружальцями, викласти салат і огірок на велику тарілку. Збризнути олією, оцтом або лимонним соком.
Шматочок цільнозернового хліба злегка підсушити на грилі або на антипригарній сковороді.
Збити яйця зі знежиреним молоком за допомогою вінчика до легкої піни. Додати нарізану дрібними кубиками варену шинку і 1 ст.л. дрібно порізаної зелені. Приправити сіллю і перцем.
Приготувати омлет на антипригарній сковорідці. На зелений салат покласти підсушений хліб. Розподілити по ньому омлет. Подавати до столу, посипавши зеленню, що залишилася.