Практично кожна кухня світу має у своєму національному меню холодний суп – прекрасну страву для спекотних днів (тим більше що літо, здається, в останні роки стає все гарячіше і сонячніше). У нашій країні це, звичайно ж, всіма улюблена окрошка. За кількістю різних варіацій (адже в окрошку можна «кришити» все, що завгодно), ця перша страва може позмагатися хіба що з італійською піцою. Отже, Вашій увазі неповторна окрошка на квасі. Любителі цього корисного і натурального напою по достоїнству оцінять цей простий рецепт. Саме завдяки додаванню квасу окрошка набуває золотистий, схожий на наваристий м'ясний супчик, колір. А ніжні шматочки яловичини надають супу особливу вишуканість.
Яловичину відваріть до готовності та наріжте кубиками.
Картоплю відваріть в мундирі, остудіть, очистіть та наріжте кубиками.
Огірки очистіть від шкірки та наріжте кубиками або соломкою.
Редис наріжте кружечками.
Кріп дрібно подрібніть.
Яйця відваріть вкруту та наріжте кубиками.
Зелену цибулю дрібно поріжте, перекладіть до глибокої тарілки або спеціальної ступки, посипте сіллю та добре розітріть її до появи соку.
Потім у великій мисці з'єднайте нарізані м'ясо, картоплю, огірки, редис, кріп, яйця та розтерту зелену цибулю.
Для подачі отриману суміш для окрошки розкладіть по тарілках та залийте охолодженим квасом (до кожної тарілки можна навіть додати кілька кубиків льоду), заправте за смаком сметаною, посипте сіллю та перцем.