Кокосові горіхи - плоди у багатьох відношеннях дивовижні. Так, наприклад, впавши з дерева в море, вони можуть довго пливти до найближчого берега, а потім вдало вкоренитися за тисячі кілометрів від місця свого народження. Кокос не псується навіть при дуже високій вологості і протягом багатьох років зберігає свої якості. А ще з кокосових плодів отримують стружку, з якої ми з вами можемо приготувати ці чарівні, ніжні, ароматні тістечка, які - і це не просто гарний епітет - буквально тануть у роті.
Духовку нагрійте до 180°C.
Білий шоколад (50 г) натріть на дрібній терці.
Білки відокремте від жовтків (білки приберіть в холодильник).
Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі. Як тільки воно стане м'яким, з'єднайте його з жовтками і цукром і злегка збийте.
Потім введіть ванілін, кокосову стружку і шоколад, все перемішайте.
В отриману масу просійте борошно і ще раз обережно перемішайте.
Охолоджені білки збийте міксером в міцну піну (до стійких піків).
Введіть білки в тісто, обережно перемішуючи його знизу догори в одному напрямку до однорідності.
Довгасту форму для кексу вистеліть пергаментним папером, викладіть тісто і розрівняйте його поверхню. Випікайте в розігрітій духовці близько 15-20 хвилин.
Після дістаньте з духовки, дайте охолонути і розріжте вздовж на два коржі.
Джем (краще взяти світлий - абрикосовий, персиковий, апельсиновий) злегка нагрійте. Змастіть ним один з коржів. Накрийте другим коржем і злегка притисніть. Дайте трохи постояти.
Тим часом шоколад, що залишився розтопіть на водяній бані. Полийте ним коржі, посипте зверху кокосовою стружкою. Дайте шоколаду трохи застигнути і наріжте коржі на невеликі тістечка.