Ніжні кокосові тістечка
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Ніжні кокосові тістечка

Кокосові горіхи - плоди у багатьох відношеннях дивовижні. Так, наприклад, впавши з дерева в море, вони можуть довго пливти до найближчого берега, а потім вдало вкоренитися за тисячі кілометрів від місця свого народження. Кокос не псується навіть при дуже високій вологості і протягом багатьох років зберігає свої якості. А ще з кокосових плодів отримують стружку, з якої ми з вами можемо приготувати ці чарівні, ніжні, ароматні тістечка, які - і це не просто гарний епітет - буквально тануть у роті.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Білий шоколад - 100 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 75 г
  • Пшеничне борошно - 50 г
  • Кокосова стружка - 100 г + ще трохи для посипки
  • Будь-який джем для прошарку - 200 г
  • Ванілін - на кінчику ножа

Етапи приготування

  • 01

    Духовку нагрійте до 180°C.

  • 02

    Білий шоколад (50 г) натріть на дрібній терці.

  • 03

    Білки відокремте від жовтків (білки приберіть в холодильник).

  • 04

    Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі. Як тільки воно стане м'яким, з'єднайте його з жовтками і цукром і злегка збийте.

  • 05

    Потім введіть ванілін, кокосову стружку і шоколад, все перемішайте.

  • 06

    В отриману масу просійте борошно і ще раз обережно перемішайте.

  • 07

    Охолоджені білки збийте міксером в міцну піну (до стійких піків).

  • 08

    Введіть білки в тісто, обережно перемішуючи його знизу догори в одному напрямку до однорідності.

  • 09

    Довгасту форму для кексу вистеліть пергаментним папером, викладіть тісто і розрівняйте його поверхню. Випікайте в розігрітій духовці близько 15-20 хвилин.

  • 10

    Після дістаньте з духовки, дайте охолонути і розріжте вздовж на два коржі.

  • 11

    Джем (краще взяти світлий - абрикосовий, персиковий, апельсиновий) злегка нагрійте. Змастіть ним один з коржів. Накрийте другим коржем і злегка притисніть. Дайте трохи постояти.

  • 12

    Тим часом шоколад, що залишився розтопіть на водяній бані. Полийте ним коржі, посипте зверху кокосовою стружкою. Дайте шоколаду трохи застигнути і наріжте коржі на невеликі тістечка.