Ньоккі з сиром і заправкою з руколи
Кількість порцій - 1
Час приготування - 40 хв

Ньоккі з сиром і заправкою з руколи

Кльоцки, галушки, ліниві вареники - це всіма улюблені страви домашньої кухні. Але мало хто знає, що їх прототипом є так звані ньоккі. Слово «ньоккі» походить від італійських слів «nocchio», «nocca» - дерев'яний сук, кулак. У Римській імперії ньоккі виготовлялися з яєць і схожого на манну кашу тіста. У наші дні на Сардинії можна зустріти аналогічні ньоккі, але без додавання яєць. Також в Італії ньоккі подають в якості першої страви в поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Це дуже легкий рецепт і смачна страва. А заправка з руколи надає їй тонкого пряного смаку. Ви можете приготувати ньоккі заздалегідь і просто заморозити. Дуже зручно!

Інгредієнти

  • Сир вершковий 55% - 200 г.
  • Крупа манна - 100 г.
  • Помідори черрі - 200 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Рукола - 50 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Чебрець - 3 стеблі
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Висипати в миску дрібно нарізану руколу, подрібнений часник і сіль, перемішати, влити оливкову олію.

  • 02

    У миску натерти вершковий сир, додати манну крупу, вбити яйця. Перемішати суміш. Замісити тісто.

  • 03

    З тіста скачати ковбаску і нарізати її колечками товщиною в 2 см. Вручну надати кільцям тіста потрібну форму, відварити їх у підсоленій воді, після викласти на друшляк.

  • 04

    На розігрітій сковороді в оливковій олії обсмажити нарізані помідори, викласти в сковороду до помідорів відварені ньоккі, прогріти, прибрати з вогню.

  • 05

    При подачі викласти на тарілку ньокі з помідорами, полити заправкою, присипати чебрецем.